Przejdź do głównej zawartości
Wątróbka na toście
Składniki:
260 g wątróbki drobiowej,
1 średniej wielkości cebula, pokrojona w cienkie piórka,
2 łyżki oliwy,
Sól,
Pieprz,
Szczypta pieprzu cayenne,
2-4 chleba tostowego,
Odrobinę mąki,
Maliny, bazylię i jabłko do dekoracji
Sposób wykonania:
Wątróbkę oczyszczamy, płuczemy i dokładnie osuszamy.Oliwę rozgrzewamy na patelni, wrzucamy cebulę a kiedy się zeszkli dodajemy wątróbkę obtoczoną w mące i smażymy.Całość doprawiamy pieprzem, solą i szczyptą pieprzu Cayenne.Na talerzach układamy tosty, na wierzchu kładziemy wątróbkę.Całość dekorujemy malinami, bazylią i jabłkiem.Tosty przygotowujemy na patelni lub w tosterze/opiekaczu.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz