Tatar z buraka z kozim serem




Składniki:


500g ugotowanych i obranych buraków (ok.3 średnie sztuki),
200g koziego twarożku,
1 cebula  
2 ząbki czosnku,
Łyżeczka musztardy,
Łyżka kwaśnej śmietany,
1 łyżka octu balsamicznego,
Sól, 
Pieprz,
Natka pietruszki


Sposób przygotowania:

Posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek  wymieszać z kozim twarożkiem, łyżką śmietany, z octem balsamicznym, musztardą, pieprzem i solą. Dodać pęczek  natki pietruszki. Buraki pokroić w dość małe kostki(możesz ugotować lub kupić już gotowe)Wymieszać z serkiem. Doprawić do smaku w miarę potrzeby. Schłodzić w lodówce. Udekorować kleksem kwaśnej śmietany i rozmarynem.Podawać jako zimną przystawkę.


Smacznego!

Komentarze

Popularne posty