Mięsne poduszeczki


Składniki:

2 opakowania ciasta francuskiego XXL,
1 pierś z kurczaka,
4-8 pieczarek,
1 cebula,
Natka pietruszki,
Małe opakowanie kukurydzy,
Kilka zielonych oliwek,
Przyprawy(sól,pieprz, ostra papryka,czosnek, bazylia),
Ketchup,
Ser,
Jajko.


Sposób wykonania:

Pierś kroimy w kosteczkę i smażymy.Następnie kroimy cebulę i pieczarki i podsmażamy , usmażone dodajemy do pozostałych składników.Doprawiamy do smaku.Ciasto francuskie rozwijamy, ketchup rozsmarowujemy po całym cieście francuskim i sypiemy przyprawami.
Porcję farszu nakładamy na ciasto francuskie co jakiś czas, przykrywamy drugim ciastem francuskim, wykrawamy szklanką i zlepiamy brzegi pomagając sobie widelcem (końcem widelca dociskamy ciasto).Tak przygotowany poduszeczki smarujemy roztrzepanym  jajkiem.Pieczemy na złoty kolor w piekarniku w 180C.Jeszcze gorące podajemy z dowolnym sosem. Ja podałam z sosem czosnkowym .Jeśli chcecie poeksperymentować, to farsz możecie przygotować zupełnie z innych składników, wg własnego pomysłu i ulubionego smaku.

Smacznego!

Komentarze

Popularne posty