Sałatka szpinakowa


Składnik:

500g liście szpinaku,
Opakowanie sera pleśniowego,
500 g pomidorków koktajlowych, 
5 łyżek oleju, 
3 łyżki miodu, 
2 łyżki musztardy, 3
00g orzechów pistacjowych,
Pieprz i sól, 
1 czerwona cebula, 
1 czerwona papryka, 
Sok z cytryny.

Sposób przygotowania:

Szpinak dokładnie umyć w zimnej wodzie, osuszyć delikatnie.pistacje rozłupać.
Pomidory umyć i pokroić.Cebula i paprykę pokroić w kostkę.Układać warstwowo.Doprawić do smaku.Na sam koniec polać sosem.

Sos:


5 łyżek oleju wymieszać z 2 łyżkami musztardy i 3 łyżkami miodu. Doprawić sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem.

Smacznego!

Komentarze

Popularne posty