Sałatka szpinakowa
Składnik:
500g liście szpinaku,
Opakowanie sera pleśniowego,
500 g pomidorków koktajlowych, 5 łyżek oleju,
3 łyżki miodu,
2 łyżki musztardy, 3
00g orzechów pistacjowych,
Pieprz i sól,
1 czerwona cebula,
1 czerwona papryka,
Sok z cytryny.
Sposób przygotowania:
Szpinak dokładnie umyć w zimnej wodzie, osuszyć delikatnie.pistacje rozłupać.
Pomidory umyć i pokroić.Cebula i paprykę pokroić w kostkę.Układać warstwowo.Doprawić do smaku.Na sam koniec polać sosem.
Pomidory umyć i pokroić.Cebula i paprykę pokroić w kostkę.Układać warstwowo.Doprawić do smaku.Na sam koniec polać sosem.
Sos:
5 łyżek oleju wymieszać z 2 łyżkami musztardy i 3 łyżkami miodu. Doprawić sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem.
Komentarze
Prześlij komentarz