Placuszki bananowe
Składniki:
2 duże dojrzałe banany,
2 jajka,
1 szklanki mąki,
1 szklanki mleka,
Szczypta soli,
Olej do smażenia,
Do udekorowania: cukier puder, borówki amerykańskie
Sposób przygotowania :
Do miski wkładamy rozgniecione widelcem banany, jajka, mąkę, szczyptę soli, mleko. Miksujemy całość aż do połączenia składników.Powinniśmy otrzymać gładkie lejące się ciasto.Ciasto odkładamy na 30 min do lodówki aby trochę odpoczęło.Po tym czasie na niewielkiej ilości tłuszczu smażymy cienkie placuszki na rumiano z obu stron. Placki smażą się dość szybko.Następnie odkładamy na ręcznik papierowy aby nadmiar tłuszczu jeszcze trochę pozostał na ręczniku.Placuszki układamy na talerz i posypujemy cukrem pudrem i borówkami.
Komentarze
Prześlij komentarz