Deser A'la Kinder niespodzianka


Składniki: 

100g ryżu basmati,
500ml mleka, 
2-3lyzki miodu,  
4 kropelki aromatu śmietankowego, 
łyżka kakao,  
2-3 łyżki orzechów. 

Dekoracja: 

Ferrero Rocher

Sposób przygotowania : 

Wszystkie składniki (oprócz kakao) umieść w sporym garnuszku, doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu, pod przykryciem do momentu, aż ryż wchłonie całe mleko. Gotowa masa powinna być gęsta i przypominać konsystencję budyniu.Ugotowany ryż zblenduj na gładką masę (Gdyby masa będzie zbyt gęsta,  dolej odrobinkę mleka, aby konsystencja była troszkę rzadsza).Krem podziel na dwie części. Do jednej dodaj kakao a do drugiej orzechy zmielone a następnie dokładnie wymieszaj.Czekoladową część wyłóż na dno  słoiczków i przykryj ją białą częścią a następnie wstaw do lodówki aż całość porządnie się schłodzi.Udekoruj drobno posiekanymi orzeszkami i kuleczkami Ferrero Rocher 

Smacznego!

Komentarze

Popularne posty