Składniki:
100g ryżu basmati,
500ml mleka,
2-3lyzki miodu,
4 kropelki aromatu śmietankowego,
łyżka kakao,
2-3 łyżki orzechów.
Dekoracja:
Ferrero Rocher
Sposób przygotowania :
Wszystkie składniki (oprócz kakao) umieść w sporym garnuszku, doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu, pod przykryciem do momentu, aż ryż wchłonie całe mleko. Gotowa masa powinna być gęsta i przypominać konsystencję budyniu.Ugotowany ryż zblenduj na gładką masę (Gdyby masa będzie zbyt gęsta, dolej odrobinkę mleka, aby konsystencja była troszkę rzadsza).Krem podziel na dwie części. Do jednej dodaj kakao a do drugiej orzechy zmielone a następnie dokładnie wymieszaj.Czekoladową część wyłóż na dno słoiczków i przykryj ją białą częścią a następnie wstaw do lodówki aż całość porządnie się schłodzi.Udekoruj drobno posiekanymi orzeszkami i kuleczkami Ferrero Rocher
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz