Krewetki w pikantnym sosie z mleczkiem kokosowym



Składniki:


500 g krewetek królewskich świeżych,
2 papryczki chili,
Szklanka mleczka kokosowego,
10 pomidorków cherry,
Kawałek imbiru,
Łyżeczka kurkumy,
5 ząbków czosnku
1 cebula, 
Oliwa,
Sól , 
Pieprz
Limonka,
Papryka czerwona ostra,
Pietruszka i koperek,
Groszek ptysiowy,
Bagietka czosnkowa. 

Przygotowanie:

Krewetki królewskie ,obieramy ,myjemy i czyścimy z jelita.Chili kroimy razem z pestkami w małe kawałki.Czosnek i cebulę  obieramy i kroimy w cieniutkie plasterki.Imbir obieramy i ścieramy na tarce. Pomidory kroimy na pół.Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy czosnek, cebulę I chilli.Następnie dodajemy krewetki i chwilę smażymy dodajemy  imbir, mleczko kokosowe, kurkumę, pomidory, sól, pieprz, paprykę czerwoną i dusimy około 4 minuty.Na koniec wyciskamy do krewetek sok z limonki. Podajemy ze świeżą natką pietruszki i koperkiem, bagietką i groszkiem ptysiowym.

Smacznego!

Komentarze

Popularne posty